een stukje naar de mensen toe

Meestal gaat het op dezelfde manier. Iemand heeft het over overbevolking als het ware probleem van deze tijd, dan wordt diegene gecorrigeerd door iemand die zegt dat overconsumptie het echte probleem is en ontspint zich er een gesprek over dat ongebreidelde, all you can eat, unlimited data, shop till you drop, de norm is geworden. Dan is het meestal stil, want we hebben allemaal wel eens zo’n buffet bezocht, eten weggegooid, op hoge poten gebeld met onze data leverancier, waarom godverdomme het internet het niet doet, terwijl we toch unlimited data hadden besteld.

En in die stilte denkt iedereen vervolgens ene paar dingen tegelijkertijd: eigenlijk zou dat niet moeten mogen, zoveel consumptie, maar als je dit hardop zou zeggen weet je ook meteen wat de volgende repliek is:

Dat is de Goelag! Dat moeten we niet willen.

Waarom is er zo weinig politieke verbeelding voor het gebied tussen de Goelag en unlimited data? Op de tast gaat Rebekka de Wit op zoek naar ideeën, visioenen en beelden die daar tussenin liggen.

De voorstelling zal worden opgevoerd tijdens seizoen 2025-2026, maar zal in de aanloop op verschillende plekken als try-out te bekijken zijn. Neem een kijkje in de agenda voor de laatste updates.

Volgende
Volgende

REBEKKA DE WIT LEVERDE BIJDRAGE AAN VERHALENBUNDEL ‘OVER OVER MORGEN’